Zajęcia kulinarne: Gofry

Zajęcia kulinarne: Gofry


Na dworze mróz, a u nas w sali przepyszna atmosfera. Pani Dorotka postanowiła rozgrzać nas pysznymi goframi.
Żeby gofra zjeść najpierw trzeba go upiec, a do tego potrzebne było nam ciasto i „gofrownica”. Z ciekawością dzieci przyglądały się czynnością wykonywanym przez panią Dorotkę podczas przygotowywania ciasta. Zapoznały się z urządzeniem do wypiekania gofrów – „gofrownicą” i poznały zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego.
Było słodko, smacznie i zdrowo, a głównymi dodatkami do gofrów był dżem truskawkowy i cukier puder .

 

  • IMG-20190122-WA0001
  • IMG-20190122-WA0002
  • IMG-20190122-WA0003
  • IMG-20190122-WA0004
  • IMG-20190122-WA0005
  • IMG-20190122-WA0006
  • IMG-20190122-WA0007
  • IMG-20190122-WA0008
  • IMG-20190122-WA0010
  • IMG-20190122-WA0011
  • IMG-20190122-WA0012
  • IMG-20190122-WA0014
  • IMG-20190122-WA0019
  • IMG-20190122-WA0016
  • IMG-20190122-WA0017