Na tropie zdrowego odżywiania

Zaczeliśmy realizacje projektu edukacyjnego mającego na celu zachęcenie dzieci do jedzenia warzyw i owoców. Wcililiśmy się w tajnych agentów, którzy będą ratować świat przed brakiem witamin.

Kolejne zadanie za nami. Poznaliśmy cebulę. Przygotowaliśmy zdrowy syrop z cebuli, odważni mogli go spróbować. Ocena smaku była zróżnicowana, jedni chcieli dokładki inni niekoniecznie :) Założyliśmy również uprawę szczypiorku z cebulek.

Moduł awokado, morela i grejpftut za nami. Przygotowaliśmy jogurt z dodatkiem suszonej moreli, sok z grajpfruta, awokado jedliśmy na surowo. I tym razem doznania smakowe były różne, jedni zachwyceni inni niekoniecznie.Zalorzyliśmy uprawę awokado z zainteresowaniem obserwujemy naszą pestkę. Niecierpliwie czekamy na pierwsze pędy.  Dodatkowo czekały nas zanania multimedianene, matematyczne i logiczne. Jesteśmy zoraz bliżej zakończenia misji.

  • Projekt edukacyjny
  • Projekt edukacyjny
  • Projekt edukacyjny
  • Projekt edukacyjny
  • Cebula
  • Cebula
  • Cebula
  • Cebula
  • Cebula
  • Awokado
  • Awokado
  • Awokado
  • Awokado
  • Awokado
  • Awokado
  • Morela
  • Morela
  • Morela
  • Morela
  • Morela